28 Avg
Uradi sam: Stalak za nakit
Autor Tijana Ćup |
Pročitano 5929 puta Objavljeno u Dom
 
Ocijeni ovaj članak
(1 Glasaj)

Sigurno se i vama dešava da su vam minđuše, ogrlice, narukvice natovarene u jednu kutiju ili ladicu. Pronaći nešto u tome pred izlazak iz kuće pravi je izazov.

Nije ni čudo da kutije za nakit prave u obliku škrinje sa blagom. Potraga za adekvatnom điđom upravo i podsjeća na to - lov na blago. I sigurno se i vama ponekad čini da ste u ulozi Nikolasa Kejdža koji kroz lavirint zagonetki i malih nagovještaja (odbljesak onoga što se čini kao nakit koji tražite) pokušava pronaći ono što je potrebno. Da ne govorim o ogrlicama koje su se upetljale, a vi već kasnite i ostalo vam je svega 10-tak minuta da istrčite iz kuće i nacrtate se na mjestu sastanka.

 

Realno, kakva biste vi žena bili kad vam se ovo ne bi dešavalo. I uprkos zlim jezicima koji kažu da je "stanje u ženinoj torbi jednako onome u njenoj glavi", fascinantna je naša sposobnost da se snalazimo u zbrci koju kreiramo. Doduše, kašnjenje smo morale prozvati damskim potezom da prikrijemo nespretnost i nedostatak volje da sa spremanjem počnemo na vrijeme.

 

Vaš ormar otkriva kakva ste osoba

 

Ipak, dovoljno smo evoluirale da znamo da bi urednost našeg nakita i te kako doprinijela lakoći surfanja kroz kamenčiće, lančiće, drvo i bisere. A da biste to postigli možete se poslužiti toliko jednostavnim trikovima da ćete sebe smatrati smiješnim što se i sami toga niste ranije sjetili. Većinu tih stvari zapravo već imate u kući ili garaži, a ako nemate koštaće vas sitnicu. Pogledajte!

 

Uradi sam: Napravite sami osvježivač prostora za vaš dom

 

uradi sam: stalak za nakit

 

uradi sam: stalak za nakit

 

 

uradi sam: stalak za nakit

 

uradi sam: stalak za nakit

 

uradi sam: stalak za nakit

 

uradi sam: stalak za nakit

 

Zaiste, ovo su tako jednostavni načini da napravite stalak za nakit koristeći ono što već imate u kući ili oko nje. Koristeći ofingere, stare gajbe i okvire za slike, kutije za escajg i led, kao i granje koje ste pronašli na izletu, možete napraviti stvarno predivan stalak za nakit sa malo truda koji se isplati. 

 

Sviđaju li vam se? Da li ste i vi napravili jedan i od čega? Ostavite komentar ili nam pošaljite sliku na facebook page, rado bismo čuli vaš stav i vidjeli vaše kreacije. 

 

 

 

Tagovano pod

Design by
MaliWrag

Google+
Find us on Google+